SITUL ARHEOLOGIC IBIDA

Tabăra de pictură

Tabara de pictura

Click pentru vizualizare
(25) imagini in galerie

 

PATRIMONIUL CULTURAL MAI APROAPE DE NOI:
Proiectul a fost inițiat în anul 2011 de către Asociația Ibida în colaborare cu ICEM Tulcea și Liceul de Artă ”George Georgescu” Tulcea (prof. Adrian Pal) și a ajuns – în 2013 – la a III-a ediție. La buna desfășurare a evenimentului contribuie și participarea pictorului și  graficianului Ion Tițoiu.
Proiectul cuprinde o parte practică – de documentare pe teren și creație și o a doua etapă– de diseminare a rezultatelor sub formă de expoziție și album.
 Cazarea elevilor artiști pe perioada taberei este asigurată la Baza arheologică Ibida-Slava Rusă, celelalte cheltuieli fiind suportate de Asociația Ibida și ICEM Tulcea.
Proiectul își propune să îi apropie pe elevii de liceu, dar și publicul larg, de patrimoniul cultural printr-un altfel de discurs, cel artistic. Elevii participanți parcurg astfel drumul de la cunoașterea și conștientizarea importanței patrimoniului arheologic, ecleziastic, natural, etnografic până la transmiterea acestui mesaj cu ajutorul penelului.  Patrimoniul supus actului ”re-creației” este cel al zonei Slava Rusă – Babadag – Enisala – Jurilovca (Argamum), un patrimoniu de excepție din toate punctele de vedere.
Efortul creator este finalizat prin organizarea unei expoziții tematice și a publicării unui album.

PREZENTARE

Localizare si acces Geografia zonei Istorie Asociatia Ibida Contact Linkuri

ISTORIC

Istoricul cercetarilor Sectoare de cercetare Proiecte de cercetare Bibliografie Bibliografie - documente .PDF Echipa de cercetare

EVENIMENTE

Școala de arheologie Tabăra de arheologie Tabăra de pictură Zilele Cetății Ibida Zilele Cetatii Libida 2015

ARHIVA MEDIA

SPONSORI

TURISM

Mănăstirea Uspenia Mănăstirea Vovidenia Cetatea Argamum Cetatea Enisala Cetatea Histria Orașul Babadag
archaeoheritage