SITUL ARHEOLOGIC IBIDA

Tabăra de arheologie

Tabara de arheologie

Click pentru vizualizare
(12) imagini in galerie

 

TABĂRA DE ARHEOLOGIE: a fost inițiată în anul 2009 de către ICEM în colaborare cu Liceul Teoretic ”N. Bălcescu” din Medgidia – prof. Anișoara Ciornei  și Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman – prof. dr. Ovidiu Albert; a ajuns la a  V-e ediție în anul 2013.
Cazarea participanților se asigură la Baza arheologică Ibida-Slava Rusă, aceștia suportând cheltuielile de masă și transport.
Perioada de desfășurare: a doua parte a lunii august.
Proiectul și-a propus să-i apropie pe elevii de liceu de studiul istoriei naționale și să le cultive respectul față de monumentul istoric ca parte a moștenirii culturale. Elevii participă la activitatea de cercetare arheologică (săpătură, spălare și marcare material arheologic, desen) descoperind astfel drumul unui obiect de la săpătură la expunerea în muzeu, de la edificiul scos la lumină la monumentul restaurat și pus în valoare pentru turismul cultural. În același timp elevii învață să trăiască în condiții austere, cu respectarea unei discipline stricte, cu respectul celuilalt. Mai mult, situl Ibida fiind situat la marginea unui sat locuit de o minoritate națională, elevii învață să înțeleagă și să respecte diversitatea culturală.
Activitatea de săpătură propriu-zisă la care participă elevii se armonizează cu lecții, vizite pe alte situri, monumente, muzee din Dobrogea. O experiență interesantă pentru cei mai mulți dintre ei!


Link-uri:


http://staticlb.didactic.ro/uploads/magazines/109/3/31//revista_musatinii_17.pdf
http://musatinii.wordpress.com/2012/06/08/in-luna-august/?relatedposts_exclude=126
http://musatinii.wordpress.com/2012/06/23/elevii-din-roman-fac-sapaturi-arheologice/
http://musatinii.wordpress.com/2013/08/11/programul-taberei-arheologice-ibida-2013/

PREZENTARE

Localizare si acces Geografia zonei Istorie Asociatia Ibida Contact Linkuri

ISTORIC

Istoricul cercetarilor Sectoare de cercetare Proiecte de cercetare Bibliografie Bibliografie - documente .PDF Echipa de cercetare

EVENIMENTE

Școala de arheologie Tabăra de arheologie Tabăra de pictură Zilele Cetății Ibida Zilele Cetatii Libida 2015

ARHIVA MEDIA

SPONSORI

TURISM

Mănăstirea Uspenia Mănăstirea Vovidenia Cetatea Argamum Cetatea Enisala Cetatea Histria Orașul Babadag
archaeoheritage